Få den bedste behandling hos din lokale tandlæge i Århus

04 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Det tilrådes, at man besøger sin tandlæge en gang om året – og faktisk allerhelst en gang hvert halve år. Dette gælder uanset om man har tandpine eller alt ellers er i skønneste orden.

Selv om du ikke har smerter i tænder eller tandkød, kan der sagtens være ansatser til dårligdomme skjult hvor de ikke kan ses med det blotte øje. For eksempel kan der være syre angreb mellem tænderne, som kan føre til karies. Eller der kan være begyndende parodontose under tandkøds randen, som endnu ikke er kommet til udtryk.

Hvordan kan tandlægen hjælpe mig?

De årlige eller halv årlige tandlæge besøg kan være med til at forhindre at disse tilstande udvikler sig til egentlige lidelser. Tandlægen kan ved hjælp af røntgen identificere problem områderne, og dernæst gribe hurtigt ind. Men tandlægen har kun en chance for at udføre denne øvelse, hvis du passer dine tandlæge aftaler og holder møde frekvensen ved lige.

Derfor er det vigtigt at du – såfremt der er gået mere end et år siden dit seneste besøg hos tandlægen – med det samme booker en tid. Når først tandpinen melder sig på banen, eller det begynder at bløde fra dit tandkød, er skaden sket. Og så kan tandlægen allerhøjst udføre damage control i form af fyldninger, rodbehandlinger, eller parodontose behandling.

Hvilke behandlinger udfører en tandlæge?

Den mest almindelige tandlæge behandling er tand eftersyn og rensning af tænder. Her får du efterset samtlige tænder plus dit tandkød, og tandlægen vil tage røntgen billeder af din mund. Hernæst vil dine tænder blive renset grundigt ved hjælp af en elektrisk tandbørste påført et let slibende middel. Tandsten vil blive fjernet med ultralyd, og derved forebygges bakterie ophobninger. Og så får du flotte og glatte tænder – og frisk ånde!

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge med central beliggenhed i Århus, kan du med fordel besøge http://stjerneklinik.dk/ 

More articles