Få adgang til flere jobs med en efteruddannelse

07 February 2022 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du gerne vil have adgang til nogle andre jobs, er det en god ide for dig, at du ser på at tage en efteruddannelse. Ved at gøre det kan du nemlig komme i betragtning til en lang række jobs, som du ikke kunne tidligere. Samtidig kan det være en god mulighed for dig at få mere i løn. 

Måske lyder efteruddannelse som noget, der tager rigtig lang tid, men det behøver det ikke at gøre. Du kan tage kurser, der varer et par dage eller et par uger og på den måde lære nye færdigheder, som du kan bruge til at tage et andet arbejde. En efteruddannelse behøver derfor bestemt ikke at være lig med at skulle bruge adskillige år på skolebænken, inden du kan komme ud at få et arbejde. 

Arbejder du inden for transport, lager, logistik og produktion, kan det være en god ide for dig, at du ser nærmere på efteruddannelserne hos EUC Syd. De har en række uddannelser i Sønderjylland, og du kan derfor nemt finde den, der passer til det job, som du gerne vil have. Det kan for eksempel være ved, at du lærer at køre truck eller føre en kran. 

Efteruddannelse

Men er efteruddannelse ikke dyrt?

Måske er dine betænkeligheder ved at tage en efteruddannelse måske ikke så meget, at det vil komme til at tage lang tid, som at det vil komme til at koste mange penge. Hvis du både skal tage fri fra arbejde en periode for at lære nye færdigheder, og at du skal bruge en masse penge på det, kan det jo godt komme til at knibe. 

Men når du tager kurser hos EUC Syd, vil du typisk ikke skulle bruge særlig mange penge på dem. I hvert fald ikke hvis du er ufaglært eller faglært. Dermed vil du altså nemt kunne tage en efteruddannelse – også selvom du ikke har så stor en opsparing. 

More articles