Få dit flotte gulv tilbage med en grundig gulvafhøvling i Horsens

02 May 2019 Astrid Pedersen
Få dit flotte gulv tilbage med en grundig gulvafhøvling i Horsens

Har dit gulv lidt større skade – for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse, som har afsat fugt i træværket, og fået dette til at svulme op? Så bør du kontakte et gulvfirma med henblik på en grundig gulvafhøvling.

Hvorfor bør jeg ikke selv foretage en gulvafhøvling?

Måske har du tidligere selv prøvet at foretage en gulvafslibning med en af de maskiner, man kan leje i et byggemarked – og sluppet godt fra det. Men en gulvafhøvling er en helt og aldeles anderledes procedure. Hvor en maskine til gulvafslibning er forsynet med en sliberondel påmonteret sandpapir, som på skånsom vis sliber gulvets overflade (og højst fjerner det øverste par millimeter), er en maskine til gulvafhøvling meget mere omstændelig at betjene. Små knive, som er monteret på en roterende valse, ”skræller” så at sige det øverste lag af træværket – helt op til en halv centimeter ad gangen.

Det skulle ikke være nødvendigt at nævne, at dette kan forårsage store skader på dit trægulv, hvis maskinen betjenes af en ikke faglært amatør håndværker (læs: Dig selv). Du risikerer, med andre ord, at forværre dit trægulvs tilstand, hvis du selv kaster dig ud i en gulvafhøvling. Og det er ikke sikkert, at disse skader kan udbedres. Et trægulv tåler nemlig kun et vist antal gulvafhøvlinger – hvis plankerne, brædderne eller parketterne, som udgør gulvet, bliver for tynde, kan gulvet gå så meget i stykker, at du bliver nødt til at skrotte det.

Derfor bør du lade en professionel gulvmand forestå arbejdet fra start til slut. En dygtig fagperson vil aldrig høvle mere af gulvets overfladen end højst nødvendigt – og så får du oven i købet en efterfølgende gulvafslibning samt en afsluttende efterbehandling med lak, sæbe, maling, olie, voks eller andet, som kan holde dit trægulv smukt og skinnende i mange år. Du kan få et godt tilbud på en gulvafhøvling i dit lokalområde på gkservice.dk

More articles