Er det pengene værd at slibe trægulv?

05 February 2019 admin

editorial

Har du et trægulv, så er det vigtigt, at du tager dig ordentligt af det. Vedligeholdelse, rengøring og korrekt brug er afgørende for, hvor lang tid der går, før det skal slibes; og dermed også gulvets generelle levetid.

Når trægulvet trænger til at blive slebet, er det vigtigt, at du tænker over, at det ikke er alle former for trægulve, der bliver lige flotte, efter de er blevet slebet. Derfor skal du være sikker på, at gulvet skal slibes, før du går igang — men kan det overhovedet betale sig at gå igang med at slibe gulvet selv?

Slibning af gulv — dette skal du være opmærksom på

Først og fremmest er det vigtigt, at du afgør, hvorvidt dit gulv egentlig kan tåle at blive slebet. Hvis du har et gammelt gulv, der har været slebet mange gange før, så er det ikke sikkert, at det kan tåle endnu en slibning. Er gulvet ikke lavet af massive brædder, men derimod lamelbrædder, så bør du undersøge, om det øverste slidlag er tykt nok til at blive slebet igen.

Det kan du teste ved at lave en boreprøve i gulvet. Er slidlaget over to millimeter tykt, så kan det godt tåle at blive slebet. Men det skal helst være tykkere, da der ellers ikke er plads til, at det ikke bliver gjort ordentligt i første omgang. Det er en af ulemperne ved at skulle gøre det selv — for hvis ikke du har den nødvendige erfaring, er det højst sandsynligt, at du skal bruge lidt mere sliddybde på justeringer.

Tag derfor snakken med en professionel. Find ud af, hvad de skal have for det, og hvad du kommer til at give, hvis du skal leje udstyr til selv at ordne dit gulv. Men husk; går det galt, kan du risikere at skulle betale dyre lærepenge.

Læs mere på https://gkservice.dk/

More articles