Er det dumt at optage lån online?

19 April 2021 Camilla Skøtt

editorial

I dag findes der et utal af lånemuligheder, og du er ikke længere nødsaget til at henvende dig i din bank, hvis du skal have et lån. Faktisk tilbyder langt de fleste webshops og forretninger, at du kan låne, mens du handler, ligesom flere og flere digitale banker har set dagens lys. Spørgsmålet er, om det er dumt at låne penge på den måde?

På ikanobank.dk kan du låne op til 300.000 kroner ved hjælp af få klik på musen, og du kan endda selv være med til at bestemme løbetiden og den månedlige ydelse på dit lån. Og det er ikke den eneste bank, der tilbyder denne form for lån – det bugner nærmest af dem. Og jo lettere noget er, desto mere fristende at det at hoppe med på vognen.

Og det er ikke nødvendigvis en dårlig idé at låne penge online. Du skal bare tænke dig om og være opmærksom på at vælge et lån, der matcher din økonomi, så det ikke løber løbsk.

Læg altid et budget først

Grundlæggende er det naturligvis altid at foretrække, hvis du kan spare op til det, du gerne vil købe, men det er nu engang ikke altid en mulighed. Den næstbedste løsning er at vælge et billigt og godt lån, som passer til din økonomiske situation.

Men hvordan finder du sådan en lån? Det bedste sted at starte er med de digitale sammenligningstjenester, og herefter kan du klikke dig forbi de forskellige låneudbydere og undersøge, hvad de tilbyde og ikke mindst gennemgå lånevilkårene. 

Inden du optager et lån, er det dog helt essentielt, at du har lagt et budget, så du ved, hvor mange penge du har til rådighed hver måned. Det er nemlig vigtigt, at du ikke kommer til at sidde så dyrt i det, at hverdagen bliver sur og trist at komme igennem.

More articles