Effektiv opvarmning med en luft til vand varmepumpe

25 January 2020 Astrid Pedersen
Effektiv opvarmning med en luft til vand varmepumpe

Leder du efter en måde, hvorpå du og resten af din husstand kan deltage i den grønne omstilling uden at det behøver at koste jer spidsen af en jetjager? Så er der faktisk rigtig mange lavt hængende frugter, som er lige til at plukke – og som samtidig vil tjene sig selv ind på meget kort tid.

Du kan for eksempel sørge for at få efter isoleret ydervæggene i dit hus, således at det bedre holder på varmen om vinteren. I samme omgang kan du skifte ruderne i husets vinduer ud med termoruder. Dernæst kan du tage et kig på forsyningen af varme. Fyrer du stadig med olie, gas eller træpiller, og er dit fyr ved at være gammelt?

Så er der helt sikkert meget at hente på at skifte det ud. Og når du alligevel står for at skulle skrotte det gamle fyr, kan du overveje at erstatte det med en luft til vand varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en luft til vand varmepumpe i stedet for et fyr?

Der er mange gode og vigtige grunde til at gå over til varmepumpe i stedet for de konventionelle opvarmnings former. For det første er en luft til vand varmepumpe langt mere miljøvenlig end et gammelt fyr. Et fyr kræver mere og mere vedligeholdelse og hyppige reparationer efterhånden som det bliver gammelt og slidt.

Samtidig vil der skulle mere brændstof til, idet energi udnyttelsen i et udtjent fyr langt fra er optimal. Det er den til gengæld i en luft til vand varmepumpe, hvor du kan regne med en besparelse på op imod 70% på dine udgifter til varme. Moderne luft til vand varmepumper er konstrueret til at kunne levere varmt vand til forbrug og cirkulation, selv i de koldeste vintermåneder.

Du kan læse mere om luft til vand varmepumper på gramenergi.dk

More articles