Drag omsorg for dig selv som del af din livsstil

10 March 2020 Astrid Pedersen
Drag omsorg for dig selv som del af din livsstil

Måske synes du selv, du lever det sunde og rigtige liv med masser af grøntsager, få kulhydrater og endnu mindre fedt, ingen forarbejdede fødevarer og selvfølgelig rigelige mængder af motion. Men har du overvejet, at du i din iver efter at leve sundt ud ad til, måske har forsømt dit indre liv?

Terapi er wellness for sindet og for sjælen

Det er nemlig mindst lige så vigtigt, hvordan vi har det på indersiden som hvordan vi tager os ud på ydersiden. Man har siden oldtiden snakket om en sund sjæl i et sundt legeme – og dette mundheld har stadig sin berettigelse. Der skal være balance i tingene, og hvad nytter det, at din profil står skarpt, hvis dit følelses liv hænger i laser, og dit åndsliv er tæt på ikke eksisterende?

Du bør give dig tid til introspektion i din hverdag, og måske endda give dig til at dyrke mindfulness på et lidt højere niveau end det du kan læse dig ferm til i damebladene. Hvis du sørger for at få din sjæl med på sundheds rejsen, kan du for det første opnå langt bedre resultater på den lange bane – og for det andet – hvad der måske er allermest vigtigt – lære at hvile bedre i dig selv. Ellers risikerer du at brænde ud i en nedsmeltning af præstations ræs og stress.

Du kan for eksempel med fordel opsøge en kropsterapeut, en krop- og psykoterapeut eller en psykomotorisk terapeut. Her får du hjælp til at skabe en forbindelse mellem din krop og dit sind, og lærer hermed at lytte til kroppen. Denne krops bevidsthed kan du vælge at bruge i forbindelse med din træning for at få en bedre fornemmelse for kroppens grænser. Eller du kan bruge nogle minutter hver dag på at finde ud af hvad din krop egentlig gerne vil fortælle dig, hvis du har tid at lytte.

Du kan læse mere om terapeutisk behandling på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

More articles