Byg den sjoveste legeplads til dine børn

27 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

Går du og drømme om at slippe for de daglige ture til den lokale legeplads? Så kan du overveje at bygge en legeplads hjemme i familiens have. Du kan uden problemer finde alt hvad du skal bruge til din legeplads hos forhandlere i Danmark – du skal blot sikre dig at såvel leverandør som de valgte lege redskaber er godkendt til privat brug.

Sandkassen – et hit hos de mindste

Har du helt små børn er sandkassen et populært valg. De mindste elsker at lege med det fine sand som kan blive til både sandslotte og sandkager alt efter hvad fantasien, kreativiteten og de forhåndenværende lege redskaber tillader. Du behøver ikke at være den store forkromede handyman for at anskaffe en sandkasse til haven – og du behøver ikke at vælge en sandkasse i samme kaliber som den på legepladsen.

De fleste børn klarer sig fint med en mindre sandkasse – og du kan med fordel vælge en model som nemt kan tømmes og flyttes. Du bør dog altid gå efter en sandkasse med låg, så sandkassen kan dækkes til om natten og når den ikke er i brug. På den måde er sandet beskyttet mod regn og skidt, og ræve, rotter, katte og andre dyr vil ikke kunne bruge den som toilet.

Gyngestativ eller legetårn – til de lidt større børn

Et lækkert gyngestativ med en eller flere gynger er et prima lege redskab til tumlinger og opefter. Du kan vælge et gyngestativ med gynger i flere størrelser hvis du har børn på forskellige alderstrin.

Vil du gerne opstille flere lege redskaber som for eksempel gyngestativ, legehus og klatrestativ, men er det trangt med pladsen i din have, kan du vælge at opstille et såkaldt legetårn. Et legetårn integrerer de nævnte lege redskaber og giver børnene mulighed for at klatre, rutsje, gynge og hygge sig i legehuset på samme tid.

Du kan få mere inspiration til din private legeplads på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ 

 

More articles