Beskyt din hjerne med en cykelhjelm

27 February 2021 Lotte Hindsberg

Det kan lyde som en lidt forslidt kliche, men det er rent faktisk derfor, det er en god ide at bruge en cykelhjelm og sikre, at den sidder korrekt. At den, hjelmen, er med til at beskytte din hjerne i tilfælde af et uheld og i helt særlige tilfælde har den også udgjort forskellen mellem liv og død.

Derfor burde det være helt ligetil og alle der ejer en cykel burde også eje en cykelhjelm og bruge den. Det forholder sig desværre ikke sådan. Kun omkring 27% bruger fast en cykelhjelm og undskyldningerne er typisk at hjelmen er ubehagelig at have på eller den ødelægger håret. 

Cykelhjelme version 2

Når du skal vælge en ny cykelhjelm er det vigtigt at du vælger en ny og ikke falder for fristelsen og køber en brugt. Den kan have været udsat for flere stød som gør at den er gået i stykker også selvom det umiddelbart ikke kan ses.

Derudover er det vigtigt at du sikre dig, at den er en certificeret CE mærket cykelhjelm. Dermed sikre du dig at den har en godkendt kvalitet og vil passe godt på din hjerne. Forudsat at du har sat den på korrekt. 

Indenfor de sidste par år er der kommet en ny type cykelhjelme på marked. Cykelhjelme med airbags. Det gør cykelhjelmen mere sikker, samtidig med at det giver bedre plads til håret, så det ikke bliver ødelagt under cykelturen.

Du har flere muligheder når det kommer til at købe en cykelhjelm. Du har mulighed for at købe den fysisk i en butik. Det har den fordel at du kan få råd og vejledning til at finde den helt rigtige hjelm, som både er pæn, men som også sidder korrekt. Alternativt kan du købe en cykelhjelm online. Husk at sende den retur, hvis den ikke sidder helt som den skal. 

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://din-eshop.se/

https://ehandels-bloggen.se/

https://ehandelsbutiker.se/

https://handelssajter.se/

https://hobbyshopping.se/

https://meshop.se/

https://min-ehandel.se/

https://shoppinginspiration.se/

https://svensk-webbhandel.se/

https://webb-butiker.se/

https://webb-handel.se/

https://webbshop-nytt.se/

More articles