Alkoholbehandling – også for unge

07 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

I Danmark er det ikke ualmindeligt at gå voldsomt på druk. Hver uge hører vi om især unges drukfester, når de slår sig løs i byen og rundt omkring i de små hjem – alle, som har børn i teenager alderen, ved hvor vigtigt det tilsyneladende er for både drenge og piger at fulde sig på jævnlig basis. Vi tænker måske, at det ikke kan udgøre det store problem. Alle har jo været unge en gang, og skulle prøve grænser af – og så længe der ikke er tale om hårdere stoffer, skal det hele nok gå.

Hvad forældre har en tendens til at overse er, at alkohol faktisk er et utroligt vanedannende stof, og at alkoholisme faktisk er en af de mest skadelige former for afhængigheds betinget misbrug, der findes. I Danmark taler statistikken sit tydelige sprog: Mere end en halv million voksne danskere lever med et skadeligt misbrug af alkohol.

For flere af disse individers vedkommende gælder, at de er så langt ude i deres misbrug, at de kun kan komme tilbage til livet ved professionel hjælp. Og mange af disse ulykkelige mennesker har grundlagt deres uheldige alkohol vaner i den tidlige ungdom.

Mit barn er alkoholiseret – hvad gør jeg?

Alkoholisme skeler nemlig ikke til hverken alder, køn, eller social status, men rammer de, som er disponeret for afhængighed. Derfor kan du sagtens risikere pludselig at stå med et dybt alkoholiseret ungt menneske, som har brug for hjælp til at lægge flasken på hylden.

Det kan godt være svært som forælder at skulle se dette faktum i øjnene. Men det er utroligt vigtigt at du reagere på et misbrug hos dit barn, og ikke bare venter på at det går over af sig selv. Hos Behandlingscenter Stien kan dit få hjælp til afvænning – og du kan samtidig få råd og vejledning, så du fremover kan støtte barnet og gøre dit til at forhindre en lignende situation i at opstå.

Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk.

More articles