Alkoholbehandling – når dit forbrug har taget overhånd

17 March 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er du kommet ud i et overforbrug af alkohol, som du ikke selv kan styre? Ved du udmærket godt, at du drikker mere end godt er – men har du svært ved at se hvordan du skulle kunne holde op? Så kan du med fordel læse videre her.

Hvor kan jeg få en effektiv behandling af mit alkoholmisbrug?

Hvis du nærer et stærkt og oprigtigt ønske om at slippe fri af dit misbrug, bør du ikke tøve med at opsøge professionel behandling. Et misbrug går ikke over med tiden – tvært imod vil det udvikle sig og langsomt, men sikkert, æde dig op indefra. Når du kommer til et bestemt stade af dit afhængigheds betingede misbrug, vil du miste såvel din dømmekraft som din evne til selv erkendelse – og så kommer du aldrig i behandling ved egen kraft. Al den stund du selv er i stand til at erkende, at du har et problem, bør du reagere. Og du er ikke alene – du kan altid få hjælp hos et professionelt misbrugscenter.

Behandlingscenter Stien er et misbrugscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug. Hos Behandlingscenter Stien foregår alle misbrugs behandlinger gennem en metode, som er udviklet på basis af Minnesota kuren. Minnesota kuren er en evidens baseret behandlingsform med en høj succesrate, som er udviklet gennem mange årtier, og som især anvendes i forbindelse med behandling af alkoholmisbrug.

Metoden baserer sig på grundtankegangen om afhængighed og misbrug som en sygdom, som skal angribes som sådan. Samtidig udmærker Minnesota modellen sig derved, at den inddrager hele den misbrugsramtes livsverden i processen. Dette greb har til formål at styrke en misbrugsramte, således at han eller hun efter endt behandlings forløb er rustet til at bygge en tilværelse op uden misbrug og afhængighed – med et stærkt støtte netværk bestående af familie og venner som fundament.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk

More articles