Få den bedste hjælp til tinglysning af skøde hos din boligadvokat

25 November 2019 Astrid Pedersen

editorial

Har du netop købt hus eller lejlighed, og dermed skrevet under på en købskontrakt? Så er det nemt at forledes til at tro, at alt er på plads. Men du mangler lige at få opdateret det til boligen hørende skøde, og få det optaget i Tingbogen, førend du juridisk og lovmæssigt har det formelle ejerskab over dit nye hjem.

Hvorfor er skødet vigtigt?

Et skøde er den eneste officielle og offentligt tilgængelige dokumentation for dit retmæssige ejerforhold over dit hus eller din lejlighed. Skødet ligger tilgængeligt for alle med internet adgang i det elektroniske register, som kaldes for Tingbogen eller Tinglysningsregistret.

I gamle dage var Tingbogen en rigtig bog af papir, som lå på det, der hed Tinglysningskontoret i hver kommune. Her kunne folk gå hen og slå en bolig op, hvis de havde brug for at kende en boligs ejerforhold. Nu om stunder ligger alle skøder for boliger i Danmark tilgængeligt digitalt. Skødet er således det primære reference punkt for eksempelvis ejendomsmæglere eller långivere, som ønsker at undersøge, hvem der er den retmæssige ejer af et hus eller af en lejlighed på et hvilket som helst givet tidspunkt.

Således vil det kunne forekomme, at forrige ejer – for så vidt vedkommende stadig står opført i boligens skøde – kan få mulighed for at sælge boligen videre, eller optage lån med sikkerhed i denne. Og omvendt vil du ikke selv have samme rettigheder, hvis du ikke står opført som boligens ejer i det til denne hørende skøde.

Hvem kan hjælpe mig med at udfylde mit skøde korrekt?

Når du køber bolig, er opdatering og tinglysning af skøde som regel en del af den boligkøbs pakke, din boligadvokat tilbyder i denne forbindelse. Du kan dog også tilkøbe ydelsen separat, for eksempel i forbindelse med overdragelse af bolig. Læs mere på eboligadvokat skøde

More articles