3 tips til når du skal male

26 February 2022 Steffen Pedersen

editorial

Det kan være svært at vide, hvornår det er bedst at male sit hjem. Du skal gerne sikre dig, at du vælger det rigtige tidspunkt, så malerprojektet forløber så gnidningsløst som muligt. Hvis du ikke bruger en professionel maler, der kan klare opgaven for dig hurtigt, så skal du sørge for at planlægge i god tid. Vi har skrevet tre tips til, hvordan du får planlagt dit malerprojekt i dette indlæg.

 

malerkanonen

 

 

Er vejret til det?

Du skal først og fremmest sørge for, at vejret er til at male i. Hvis du skal male dit hus facade, så er det vigtigt du maler på en dag, hvor vejret er tørt og ikke for varmt. Maling hæfter ikke godt på våde overflader, så vent på en tør dag, før du går i gang med dit projekt. Hvis det regner ekstremt meget, så bør du også vente. Det kan føre til, at du skal male det om igen, før det overhovedet når at tørre. 

 

Tænk på årstiden

Maling i direkte sollys kan få malingen til at tørre for hurtigt, hvilket kan føre til ujævn dækning og sågar kan det føre til, at malingen kommer til at se klumpet ud. Du skal prøve at male så tidligt på morgenen som muligt eller ved om aftenen, når solen ikke står højest på himlen. Hvis du skal bruge en maler, så skal du vide, at de er meget eftertragtet i denne periode.

 

Planlæg på forhånd.

Du skal give dig selv tid nok til at færdiggøre projektet inden større helligdage eller begivenheder. Du skal prøve at se, om du ikke kan nå malerprojektet indenfor en kort periode, så du ikke skal det være i længere tid. Så kommer man også automatisk til at rykke det igen og igen. Så er det bedre at få det overhovedet inden for en kort tid.

More articles