Tre lækre desserter med citron

14 januar 2019 Emilie Ann Jacobsen
Tre lækre desserter med citron

Er du vild med den syrlige frugt, vil du sikkert gerne bruge dens lækre smag i en velafbalanceret dessert, hvor syren fra citronen og sødmen fra desserten skaber en himmelsk oplevelse. Heldigvis findes der en lang række forskellige former for desserter med citron, og vi kommer ind på tre af dem her. Vi har skrevet artiklen i samarbejde med dk-kogebogen.dk, hvor vi har fundet alle tre opskrifter. Du kan derudover finde mange flere gode opskrifter med citron. 

1. Citronfromage

Den mest oplagte dessert med citron er selvfølgelig en citronfromage. Den er utrolig nem at tilberede, da du ikke skal bruge så mange ingredienser, og du mere eller mindre bare skal sørge for at blande dem sammen i den rigtige rækkefølge. Derefter skal desserten stå og hvile sig, til den er stivnet. 

Du kan anrette desserten i en stor skål, som alle tager af, eller anrette den i mindre skåle, så alle i selskabet får hver deres lille skål. Begge dele kan gøres meget flot, for eksempel ved at pynte med flødeskum og frisk frugt. 

2. Citron- og kanelis

En anden mulighed for at lave dessert med citron er, at du tilbereder en lækker en is. Det er særligt en god ide, hvis du skal holde selskab om sommeren og har brug for en forfriskende og læskende is til dessert. Det kræver noget forberedelse at tilberede sin egen is. Har du en ismaskine, er det dog hurtigt at blande ingredienserne sammen og så sætte maskinen til at arbejde. 

3. Citronpie med marengs

En pie med marengs er også forholdvis nem for dig at tilberede. Du starter med at lave en helt simpel dej af hvedemel, smør og koldt vand, som du forbager i 20 minutter. Imens kan du tilberede en creme af vand, majsstivelse, citronsaft, sukker, smør og æggeblommer og massen til marengs. Når bunden har bagt, kommer du først citroncremen på og derefter marengsmassen og bager det hele i yderligere 20 minutter. 

Flere nyheder