Positionen af din cap på hovedet siger noget om dig

11 februar 2021 Anders Lundtang Hansen

En cap, som vi også kalder kasket på dansk, har været populær længe og forsvinder nok næppe fra gadebilledet foreløbigt.

Tidligere var det mere sådan nogle gadedrenge, der halvt om halvt havde udviklet den gamle sixpence, som mænd af lave klasser brugte i gamle dage, da alle skulle have hat på, der rendte rundt med sådan en.

Langsomt blev det hipt, og det fortsatte da – pudsigt nok – i kraft af hiphop-miljøet, hvor mange rappere bar caps eller kasketter, og den slags fortsætter stadig i dag.

Det er også en praktisk hovedbeklædning, da man kan skygge for solen, og man kan holde håret på plads – eller skjule, at man mangler hår.

Derfor ser man da også direktører, der bruger den slags i deres fritid, og der findes kasketter af den dyre og billige slags, om man bare vil have et kopiprodukt, eller man vil bære et kendt brand.

Hvordan sætter du din cap?

Men nok om mode, trends og historie: hvordan sætter du den cap på dit hoved?

Nogle kan gøre en videnskab ud af, hvordan de tager den på, selvom det skulle give sig selv, men det kan være noget med, at man skal have en hestehalen ud gennem lukningen i nakken, eller man skal have sat noget hår op.

Men de fleste er enige i, at man har skyggen vendt fremad, for det ser mest almindeligt ud.

Nogle sætter også deres caps mere skævt på hovedet, men så er man nok også den lidt mere unge type.

Andre kan godt lide at have dem omvendt på, og det kan almindelige mennesker da også gøre, men hvis du så holder hånden op foran øjnene for at skygge for solen, så er du bare en klovn.

Med tiden vænner den kasket da også til, hvordan du plejer at sætte den, så du kan tage den på i et snuptag.

Flere Nyheder