Køb hør til dit næste syprojekt

28 april 2021 Mathias Nielsen
image

Står du og skal i gang med at sy noget nyt derhjemme? Så kan du med fordel overveje at købe stof, der er lavet af hør eller en hørblanding. Hør er et naturligt materiale, der minder lidt om bomuld, uden overhovedet at være det samme. Hør bruges ofte til sommertøj, såsom skjorter, kjoler og bukser, men kan også bruges i hjemmet til duge eller gardiner.

Neden for fremhæver vi og forklarer nogle af fordelene ved at vælge hør, frem for andre materialer.

Hør er åndbart og fugtabsorberende

Én af de helt store fordele ved hør er, at det er utrolig åndbart og dermed skønt at have på når det ar varmt. Hør i en lys farve er derfor også nærmest uniformen på strande og rivieraer nede sydpå. Desuden er hør fugtabsorberende, så hvis du sveder en lille smule, bliver fugten fjernet fra din hud, så du fortsat er tør og komfortabel.

Så skal du sy noget til forår eller sommer, bør du helt sikkert gå efter ren hør eller en hørblanding, hvor det er mikset med eksempelvis bomuld eller andet for at give stoffet andre kvaliteter.

Hør er smukt og råt

Hør har desuden et meget karakteristisk udseende. Stof i hør er ofte lidt krøllet i det fra naturens side, og det betyder også at du ikke behøver at bekymre dig om at stryge det – fordi det skal jo være lidt krøllet. Hør ser ofte meget romantisk ud, fordi det syner af at være relativ ubehandlet, og derfor sender det tankerne tilbage til tidligere tider, hvor man i langt højere grad anvendte naturlige materialer frem for plasticfibre, så som nylon og polyester.

Hør er naturligt

Som nævnt ovenfor, ser hør naturligt ud, men det er faktisk også naturligt. Det er simpelthen bare fibre fra hørplanter, der er spundet sammen og lavet om til stof – mere naturligt bliver det ikke.

Flere Nyheder