Hvad er en e cigaret?

07 august 2019 Astrid Pedersen
Hvad er en e cigaret?

De seneste år har de smarte elektroniske ”cigaretter” vundet indpas som erstatning for de konventionelle-cigaretter. En e-cigaret er, kort fortalt, et aggregat som i stedet for den farlige og lugtende røg udskiller damp, som suges ned i lungerne på samme måde som røgen fra en almindelig cigaret.

Brug e-cigaret som led i dit rygestop

Hvis du går og prøver at tage tilløb til et fuldt rygestop, kan en e-cigaret spille en vigtig rolle for gennemførelse af projektet. Det er nemlig de færreste, som kan holde op med at ryge fra den ene dag til den anden.

For langt de fleste rygere skal der en vis nedtrapningsperiode til – og her kan en e-cigaret være et nyttigt hjælpemiddel. De konventionelle rygestop produkter på markedet, som for eksempel tæller nikotin tyggegummi og ditto plastre, tabletter og mundsprays, er ganske udmærkede når det handler om at adressere den fysiske nikotinafhængighed. Men den psykiske afhængighed – som ofte er endnu mere kompleks og vanskelig at slippe – imødegås ikke med denne type produkter. Selve følelsen af det at have noget i hånden, den vante bevægelse med hånden, som fører cigaretten op til læberne, og fornemmelsen af at suge røg ned i lungerne kan ikke erstattes af plaster eller tyggegummi. Og så er der selve vanen med en smøg i pausen sammen med kollegerne eller med de andre rygere til familiefesten.

Her er en e-cigaret en ganske værdig substitut for en almindelig cigaret. Med en e-cigaret kan du stadig ”dampe med”, når de andre tænder op i de usunde smøger. En e-cigaret frigiver ikke giftige og ildelugtende røgpartikler, som sætter sig i tøjet og i håret – kun vanddamp tilsat aroma stof efter eget valg. du slipper for gule tænder, dårlig ånde og ubehagelig, tør hoste næste morgen. Og så sparer du penge på at erstatte-cigaretterne med en e-cigaret.

Find billige e-cigaretter og e-juice på esug.dk

Flere Nyheder